Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PU

P84a78v43e68l 45U85r83b25a31n

14. 12. 2015 14:35

Za prvé, pokud budou uprchlíci problémem pro okolní země, pak to ovlivní situaci i u nás. Což se ostatně děje (Schengen). Tohle by člověk, uvažující jinak evropsky přehlédnout neměl.

Za druhé, pokud V TÉTO CHVÍLI nejsou uprchlíci problém pro Českou republiku, pak je to to nejlepší vysvědčení pro úřadující české politiky. To je může autor rovnou vychválit až do alelujá.

Problémy se dělí na klíčové, důležité, méně důležité a nedůležité. Dělení problémů na "skutečné" a neskutečné je produktem ideologického myšlení. Myšlení, které je vyznavač obvykle schopný doložit jasnou logikou; ale lidská společnost je bohužel složitější.

Někdy to moc nevadí. Zrovna teď je ovšem situace, kdy bych náhradu "strašné naivity" za popisovanou "základní orientaci v politickém dění" sociálním demokratům nedoporučoval ani náhodou.

Mimochodem, pokud se na současnost podíváme očima poctivého vyznavače levicových idejí, pak klíčovým problémem nejsou ani tak sociální otázky, jako spíš neschopnost levice (radikálnější i umírněné) řešit tyto otázky bez podpory finančního kapitálu. Prakticky předvedeno v Řecku.

1 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
1 0
možnosti
JS

J84a62n 17S69a80m51o69h12y53l

13. 12. 2015 19:46

Zajimavy nazor (jelikoz na vas nemam email, donutil mne sem zaregistrovat i kdyz jsem nechtel). Ale nesouhlasim, velmi podcenujete autoritarske tendence velke casti lidi. Muzu vam doporucit k precteni knizku The Authoritarians od Boba Altemeyera (http://home.cc.umanitoba.ca/~altemey/) - v podstate takovy vylepseny Fromm. A jelikoz maji lide takove tendence od prirody, nelze jejich "zneuziti" povazovat za manipulaci, ale spis za spolecne preference. :-(

Ja na politicke strany moc neverim. Jsou to instituce, ktere jsou stale mene ideologicke - tedy snazici se prosadit urcitou ideu - a stale vice optimalizuji volebni program za ucelem maximalniho volebniho zisku. Nesporny fakt, ze CSSD opousti sve prvorepublikove idealy, je jen dusledek. Jsem spis zastance prime demokracie, ale v soucasne vyhrocene autoritarske spolecnosti to taky nevidim jako realnou moznost. Navic autoritari o to vlastne ani nestoji.

Jinak uprimne receno obdivuji vasi kuraz zridit si blog zrovna tady. Pochybuji, ze zde najdete rozumne partnery k diskusi, a pokud ano, tak se utopi mezi iracionalnimi vykriky (napriklad o tom, jak komuniste znicili ceskou ekonomiku - pritom jsme meli v prubehu komunismu hospodarsky rust).

0 3
možnosti
Foto

K93a36r20e95l 61R70a64d25a

13. 12. 2015 15:46

Je třeba si přečíst co o sobě napsal autor :

,,politické názory mám vyhraněně levicové, jsem odpůrcem konspiračních teorií, zdravého selského rozumu (mimo oblast drobné zemědělské výroby), nekritického přijímání cizích myšlenek a prezentování ošuntěle omletých klišé jakožto originálních vlastních názorů"

Čtení čehokoli dalšího, či dokonce diskuse s autorem se jeví jako ztráta času.

8 0
možnosti
VM

V91á89c56l88a40v 46M73a66c32h

13. 12. 2015 15:04

koukám autor už se zmobilizoval ;-)

2 0
možnosti
MD

Zajimavy clanek, jak muze mit clovek v jednotlivostech pravdu, ale temto jednotlivostem priklada takovou vahu a radi je tak nestastne, ze se nevi, co se vlastne chtelo sdelit.

0 0
možnosti
JR

J18a50n 98R11á10ž

13. 12. 2015 14:03

Váš článek vychází že dvou mylných předpokladů:

1) Že rozumíte mechanismům, jakými se realizuje politika v praxi. 

2) Že všichni migranti jsou jen ekonomičtí kočovníci hledající "dobré bydlo" a proto zůstanou jen tam, kde jim budou pečení holubi létat sami do huby.

K prvnimu: Podobný naivismus nerespektující realitu vnějších okolností (dnes globalizace spojena s nadvládou finančních trhů a migrantska krize, tehdy ruská revoluce a pokus o komunistický puč v Německu) způsobil rozštěpení České sociální demokracie v roce 1921 a bylo by to i teď, kdyby politická naivita na levici uspěla.. A to byl konec levice v ČR, což nechce nikdo.

K druhému: Rozvědky se shodují, že minimálně 1% běženců jde do Evropy s cílem radikalizovat muslimské komunity v jednotlivých státech a pomocí teroru rozšířit moc Islámu a jeho vliv na chod států. Čím méně bude u nás muslimů, tím je menší pravděpodobnost, že u nás Islám získá reálnou moc. A to si uvědomuje čím dal víc občanů bez ohledu, zda jsou příznivci levice, či pravice. To si nemůže vedení ČSSD dovolit ignorovat.

10 0
možnosti
MP

Pane Šando, vůbec nevím, odkud s reakcí na váš blog vůbec začít. Je v něm obsaženo tolik nesmyslů a hloupostí, že to je opravdu těžké uchopit jej za nějakou ústřední myšlenku. Snad ohánění se pravolevým rozdělením politického spektra by se tou myšlenkou dalo nazvat. I toto je váš tragický omyl, že by snad pravice útočila na levici touto cestou. Pravice v Čechách, jestli jste si toho náhodou nevšiml, už dávno neexistuje a její cestu teď nastupuje i ta vaše ČSSD, čili je to konec tradičních politických stran u nás.

Vaše myšlenky ohledně imigrantské krize ve smyslu nás se to netýká, k nám nikdo nechce, je však trestuhodně krátkozraká a troufám si dokonce říci, že neuvěřitelně připitomělá. Představa, že při dalším jejím pokračování, a není v dohledu, že by se měla zastavit,  se nás nijak nedotkne, je opravdu mírně řečeno naivní. Stejně tak, že se Merkelová a potažmo spolu s ní celá EU vzdá přerozdělování těchto zvláštních lidí odjinud. Je jasné, že přísun muslimů do naší republiky je plánován a ne, že ne. Odtud, pane, pramení obavy občanů, že naši politici tomuto nemají příliš snahu bránit, případně se na obranu připravit. Zmohou se jen na plané chlácholení, že se nic neděje a že se nám nemůže nic stát...Pak je samozřejmé, že že lidé znervózní, když například předseda vlády Sobotka v této atmosféře pozve dobrovolníky pomáhající imigrantům a poděkuje jim za jejich dle mého názoru za napomáhání  protizákonnému pronikání nelegálních narušitelů a za spolupráci s organizovaným zločinem, tuto migraci organizujícím.

17 0
možnosti
PK

P94e84t31r 56K52a57p48l24a90n

13. 12. 2015 13:58

Myslím, že za to, že se k nám "uprchlíci" nijak nehrnou, můžeme poděkovat hlavně těm, kteří před islámem a jeho nositeli už dlouho varují a vytvářejí o naší zemi pověst jako o nepřátelské k muslimům.

12 0
možnosti

P93a32v65e20l 14Š56a73n92d88a

13. 12. 2015 14:06

Kdepak, za to můžeme poděkovat ODS, že v 90. letech zničila naši ekonomiku, takže tu nemají uprchlíci ekonomické příležitosti jako třeba v Německu nebo ve Švédsku.

0 13
možnosti
  • Počet článků 52
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2469x
jsem člověk, kterému záleží na tom, v jakém světě žije... politické názory mám vyhraněně levicové, jsem odpůrcem konspiračních teorií, zdravého selského rozumu (mimo oblast drobné zemědělské výroby), nekritického přijímání cizích myšlenek a prezentování ošuntěle omletých klišé jakožto originálních vlastních názorů

Seznam rubrik