Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Vůbec nesouhlasím s tím, aby se tato témata, která potřebují v diskusi čas a prostor rozebírala v hloupém pořadu paní Jílkové. Tato tam seká, mele jak se ji to hodí, hlavně to musí doladit svými pózami, protože o to ji tam hlavně jde. Pak z toho vyjde paskvil, na který se nachytá další horda hloupých lidí. Tento pořad by bylo moudré zrušit!!!! No a co se týče paní učitelky, nevěřím, že by učila děti takto jednostranně. Ale z tohoto pořadu to jinak vyznít ani nemůže.:-/

0 0
možnosti
Foto

Byť Rudá armáda SSSR vyvěsila v pětařicátém vlajku na berlínském Reichstagu, a tím se takříkajíc stala jednou z vítězných mocností konce II. sv. války, nelze zapomenout na to, že právě Stalin byl jedním z vůdců, který se na rozpoutání tohoto světového konfliktu výrazně podílel. Navíc nebýt materiální pomoci USA, zřejmě by se dnes v Rusku mluvilo německy.

4 1
možnosti

M14i73l93a82n 56K79e92s56l

29. 2. 2016 15:16

I když Sověti zlehčovali podíl západních spojenců na vítězství v druhé světové válce,nikdy netvrdili,že zvítězili sami.Byli si totiž vědomi,že taková lehce vyvratitelná lež by jim více uškodila než prospěla.Rovněž západní účastníci války si netroufnout připsat vítězství jen sobě.Neodsuzujme paní učku,možná že konec války nestihla,možná že jí někdo tento blud nakukal,možná že zrovna chyběla,když se to probíralo,možná že v Bytýšce nikdy konec války neoslavovali.Nakonec po Madoně z Velké Bytýšky je jedinou bytýšskou celebritou,kterou bere na vědomí celá republika.

1 1
možnosti

Podle mého názoru není podstatné, kdo které území osvobodil. Každá z vítězných válčících stran měla na společným vítězství určitý podíl. Takže jestliže Sověti měli X procent zásluh a Američané Y procent, tak Sověti měli těch X procent i na osvobození Paříže a Američané těch Y procent i na osvobození třeba Strážnice, přestože v Paříži nebyl ani jediný sovětský voják a ve Strážnici ani jediný americký voják. Například od 5. do 12. července 1943 sovětská vojska nepostoupila ani o metr, avšak vybojovala bitvu u Kurska, což byla obrovná věc. Takže to opravdu není o tom, kdo které území obsadil a osvobodil.

Neumím si představit, že by kdokoli jiný než Sověti byl schopen vybojovat takové bitvy jako u Moskvy, u Stalingradu, u Kurska nebo letní tažení v Bělorusku v roce 1944, ale stejně tak si neumím představit, že by Sověti byli schopni bojovat v Tichomoří proti Japonsku tak účinně, jako to dokázali Američané.

5 1
možnosti
Foto

Sověti byli schopeni vybojovat velké bitvy i za cenu zbytečných lidských obětí a zejména díky obrovské materiální pomoci ze strany USA, kterou do současné doby neuhradil. Po bitvě u Stalingradu poprvé a také naposledy Žukov poděkoval za pomoc USA bez které by vítězství u Stalingradu nebylo možné.

6 0
možnosti
Foto

Ješt na závěr opis několika depeší, které posílala naše vláda do SSSR Ministerstvo obrany ČSR Dne 3.09.1945 : Pozrušení ruských velitelů města páchají rudoarmějci takový rozsah nepřístojnostív pohraničí, že obyvatelstvo žije v neustálém strachu a úzkostech. Spáchané škody nebude ani za dlouhou dobunahradit. Čeští lidé ( před činností rudé armády) se chtějí vystěhovat( Žatec)rudoarmějci loupí v bytech, při přestřelce čtyři Češi zastřeleni( Podmokly)Rudá armáda zabila dva lidi ( Vilsnice) Ministerstvo vnitra Bělina :Dovoluji si zdvořile sděliti, že je velké zklamání nad chováním rudoarmějců.Kradou vše, co jim přijde do cesty. Lidé říkají, že za celých šest let co bylizde Němci, nic podobného se nestalo. Berou hodinky, kradou šatstvo, potraviny,žádají vodku vyhrožují revolverem, nebude-li vyhověno. Znásilňují naše ženy adÍvky. Rozčarování nabývá hrozivých rozměrů. Mohu dodat další depeše. Pramen:Československo v poválečné době. Vydala Univerzita Karlova v roce 2004

2 0
možnosti

:-).......Pane Kíndle, jsem pamětníkem. Fakt, že brali kola, asi kolo viděli po prvé v životě, Ženy byly soustředěny na několik míst v dědině a hlídali je partyzáni. Jak byste se choval Vy, když Vám jde 6 let o život, je vám 22 roků a ženu za tu dobu nevidíte? My jsme měli statek, nocovalo u nás asi 20 vojáků, vč. důstojníků. Důstojníci spali v pokoji i na zemi, vojáci ve stodole na slámě u koní. Sousedovi voják ukradl kolo, sedlák, který bojoval v první světové a ovládal ruštinu, zašel za důstojníkem a ten ho před očima poloviny dědiny spráskal bičem, jako psa.

Nic není černobílé, my jsme příjezd Rusů vítali kyticemi šeříků, které ́právě kvetly a byli jsme moc rádi, že ta hrůza skončila. !!!!!!

2 0
možnosti
Foto

Po tak zvaném osvobození naší země Rudou armádouzabralo nám SSSR 565 podniků se sdělením, že se jedná o válečnou kořist. Zezabraných podniků odvezli 20 000 kusů strojního zařízení. Poslední vlak s toutoúdajnou válečnou kořistí odjel dne 30. 06. 1945. Přes protesty naší vlády námbyly továrny vráceny, ale strojní zařízení ne. Tak nám byly odcizeny vlaky,jako válečná kořist. Vláda SSSR si vynutila na naší vládě vydání patentů a výrobníchpostupů týkající se kovoprůmyslu. Byly nám vyrabovány sklady hotových výrobků asurovin. Z Národní banky a Slovenské národní banky bylo nám odcizeno anevráceno 412, 9 kg zlata, 547,95 stříbra, 2,6 kg platiny, a 2,5 kg kadmia.Dále bylo obsazeno113 peněžních ústavů ze kterých bylo odvezeno a nevráceno221, 1 milionů korun, 2,5 milionů říšských marek, 8,7 maďarský pengo, 7,49milionu cenných papírů, neurčené množství depozit 417 kg zlata a tak byse dalo pokračovat.

3 0
možnosti
Foto

Osvobození náš vyšlo draho například po ukočení války se ve státní bance o proti roku 1939 přebývalo 4 tuny zlata.Protože se nedařilo prokázat, že zlato je naše a tak jej SSSR prohlásilo zaválečnou kořist a přes protesty v březnu 1946 přijela eskorta z Vídněa odvezla 3, 5 tuny zlata. ČR se zavázalo vydržovat Sovětská vojska kromě potravin a k tomu vytiskla korunovépoukázky ve výši 8 milionů jednotek. 4 miliony dostala sovětská strana a 4miliony jednotek si ponechala česká strana. Po odchodu sovětský vojsk seukázalo, že sovětská strana má o jeden milion poukázek víc. Byla vládoupožádaná náhrada za tyto poukázka a sovětská strana nám vyčíslila, že je to zaopravy mostů v Bratislavě a tak dál. Na to naše strana vyčíslila škodu,která byla československy způsobena a to jak materiální, tak i morální(znásilněné ženy). Nakonec se vše smetlo ze stolu.

3 0
možnosti
Foto

Zase jeden, co nerozumí mluvenému slovu. Výrok, že USA osvobodily Evropu od agresora Hitlera, je pravdivý. Pouze v případě, kdyby tam bylo slůvko "pouze", by pravdivým nebyl. Kromě toho i průměrně vzdělaný člověk by měl vědět, kdo všechno se na porážce nacismu podílel.

Historie je mnohem složitější. Nutno vzít v úvahu, co předcházelo 2. SV. Např. pakt Molotov-Ribbentrop, obsazení Polska oběma signatáři tohoto paktu, Katyně .... okupace pobaltských republik, útok na Finsko... Z tohoto zorného úhlu se jeví účast SSSR na "osvobození" části Evropy pouze jako uskutečnění dávno zamýšleného plánu schlamstnout další území. Že to odneslo ohromné množství nevinných lidí, je ovšem smutné, přinejmenším. Ale ptejme se - čí vinou?

Dále si připomeňme rok 1953 (NDR), 1956 (Maďarsko), 1968 (Československo), podíl SSSR na Kubánské krizi, Čečensko a Afghánistán, Gruzie ... Obávám se, že právě tyto neblahé činy anulují zásluhy sovětů v porážce nacismu. A pak režim, který byl ve východní Evropě nastolen, svobodu příliš nepřipomínal.

Transparent, kterým u nás "vítali osvoboditele" v r. 68, to dokládá pravdivě:

"Otěc geroj, syn zachvátčik"

6 1
možnosti

;-D;-D...tak vážení pánové Dvořák,Halík a Kula když ponecháme stranou politiku kde je vidět už dlouhodobě váš vyhraněný postoj na toto téma ..tak něco z matematiky a tady doufám,že jte obstojní matikáři...když celou ČSSR a nynější ČR pojmeme jako celek tj. 10 % tak 8 % tohoto celku bylo osvobozeno bývalou RA a dejme tomu,že ty 2 % byla osvobozena armádou USA;-D ajestli toto popřete neb matematika se nedá ošulit tak zasluhujete doučování u s.Semelové...;-D;-D;-D

3 2
možnosti

P35e89t38r 48H56a79l91í74k

29. 2. 2016 10:44

Já bych se pozastavil nad jinou věcí. Jedna učitelka si připravila s žáky otázky pro prezidenta a média na ni uspořádala štvanici až se zhroutila.

Jiná učitelka překroutí dějiny v rámci propagandy a ještě se chlubí, že tím vymývá malým dětem hlavy a ticho po pěšině. Pouze několik článků o tom, jak jí odporní češi vyhrožují a píší výhružné maily.

My ze západu Čech jsme věděli, že nás osvobodili Američané, ale říkat se to nesmělo. Podobně jako teď spějeme k tomu, že se ve škole nebude smět říkat, že východ Čech a Moravu osvobodili Rusové.

Prostě dějiny se otočily a místo komunistické nesvobody spějemě k Bruselské sluníčkové diktatuře.

7 2
možnosti

P15a72v13e13l 47Š36a22n83d91a

29. 2. 2016 12:31

Kdepak. Brusel nemá s naším falšováním dějin nic společného. V západních zemích se takhle dějiny nevyučují. To je naše specialita. To na Brusel ani Moskvu svalovat nemůžeme.

1 0
možnosti

P68a61v74e16l 88K32u27l75a

29. 2. 2016 10:33

Má-li být výsledkem osvobození svoboda, a já bych řekl, že má, tak Sověti nás neosvobodili. :-)

9 4
možnosti

Co jiného od pana Kuly čekat?!

2 4
možnosti
  • Počet článků 52
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2469x
jsem člověk, kterému záleží na tom, v jakém světě žije... politické názory mám vyhraněně levicové, jsem odpůrcem konspiračních teorií, zdravého selského rozumu (mimo oblast drobné zemědělské výroby), nekritického přijímání cizích myšlenek a prezentování ošuntěle omletých klišé jakožto originálních vlastních názorů

Seznam rubrik