Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

"V zahraničí nám udělají zhruba stejnou ostudu." - Nemyslím si. Odhlédnu-li od toho, kdo za nimi údajně stojí, tak je spíš důležitější, kdo byl v posledních 10 letech mimo dění a kdo naopak je prakticky v jeho centru.

"ačkoliv se Schwarzenberg nechává oslovovat titulem, který je v naší zemi od roku 1918 zakázaný" - Není zakázaný, a to od roku 1939: "Eliášova protektorátní vláda dokonce tentýž měsíc (v září 1939) zrušila zákony zakazující používání šlechtických titulů." (Zdroj: http://dejinyasoucasnost.cz/archiv/2009/1/ve-znameni-tri-deklaraci-/). 

Dál jsem narazila na výrok, ve kterém Zeman uvádí, proč se vrací do politiky: "Důvod, proč se vracím, je ten, že nechci vypadat jako zbabělec před dnes už více než sto tisíci občanů, kteří podepsali petici za moji kandidaturu." (http://www.reflex.cz/clanek/zpravy/48236/uz-mam-pres-sto-tisic-podpisu-prezidentsky-kandidat-milos-zeman-odpovidal-v-on-line-chatu-ctenarum-reflexu.html) - O co mu teda jde? Reprezentovat republiku, nebo nevypadat jako zbabělec? 

A o tom, jaký markantní rozdíl je mezi oběma kandidáty v oblasti celkového vystupování, vyjadřování, projevu, je snad škoda mluvit. Ano, Schwarzenberg někdy použije poněkud jadrné slovo, ale obvykle to vystihuje situaci. Jinak se ale projevuje a vyjadřuje věcně a kultivovaně. Naopak co jsem zaznamenala vyjadřování pana Zemana, tak kromě neustálých bonmotů a rádoby vtípků, kterým se zasměje možná tak on, není zanedbatelné ani jeho celkové hulvátství a navážení se a urážení druhých. V onom on-line rozhovoru pro Reflex v jedné odpovědi přímo píše: "Opravdu si myslíte, že není vhodné urážet novináře?" Nemluvě o tom, že v jiné části většinu novinářů označuje za hnůj, a taky o tom, jak sprostě zneužil toho, že v sobotu komentoval výsledky voleb až po Schwarzenbergovi. 

To jsou důvody, proč rozhodně nepovažuji za vhodné (a tedy ani nebudu) volit Zemana.

1 2
možnosti
Foto

Jenom na okraj: "Eliášova protektorátní vláda dokonce tentýž měsíc (v září 1939) zrušila zákony zakazující používání šlechtických titulů." (Zdroj: http://dejinyasoucasnost.cz/archiv/2009/1/ve-znameni-tri-deklaraci-/). 

Benešovy dekrety tuším zrušily platnost všech nařízení přijaté protektorátní vládou.

A mimochodem vláda nmůže tak nějak svým nařízením zrušit nějaký zákon.

1 0
možnosti
Foto

Protože

jsi zapomněl, jak ničil Zeman demokracii opoziční smlouvou, kterou

uzavřel v Klausem na věky, což mi lehce připomíní heslo "Se Sovětským

svazem na věčné časy". Protože si neuvědomuješ už jak v té době dostal

pok kontrolu policii, což je ten důvod,

že se doposud nevyšetřila žádná velká korupční kauza. Jak rozmístil své lidi do asi stovky největších podniků, třeba do dnes nezkorumpovanějšího ČEZu. Jak se snažil likvidovat média, třeba zrušit Respekt. Prostě Ti nedochází, že Zeman (s Klausem) je zdroj vešekré té korupce a špíny dnes. Koukni sem : http://www.youtube.com/watch?v=eW9uOwIA6Sk

3 2
možnosti
Foto

Schwanzenberg by měl větší respekt, kdyby se veřejně distancoval od šlechtického titulu. Otevřeně na obrazovku v hlavních večerních zprávách říci, že si nepřeje, aby byl takto titulován, protože už zakladatel našeho státu Masaryk by si to přál. Nebo to už udělal??

1 7
možnosti

Pani Cerna uz zase. Jste brilantne neinformovana. Kde pouziva Schwarzenberg svuj slechticky titul? Kde, prosim vas.  

On preci nemuze za to, ze ho nekdo treba na blogu tak tituluje. 8-o

5 1
možnosti

Jak lidi zapominaji.  Aneb dobre skutky pana Zemana.

http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/10123147075-vladneme-nerusit/407235100021003/

nebo afera Bamberg. 

Takzvaná aféra Bamberg nebo bamberská aféra je politický skandál, který začal v březnu 1998. Česká televize informovala o tom, že v roce 1995 vyrazil předseda ČSSD Miloš Zeman se stranickým kolegou Karlem Machovcem do německého města Bamberg na jednání s čechošvýcarským podnikatelem Janem Vízkem. Na schůzce Vízek podle tvrzení novinářů nabídl, že dá sociální demokracii několik set milionů darem a také kompromitující materiály na představitele ODS a ODA. Na oplátku Vízek požadoval ministerská křesla ve vládě pro své lidi.

Proto zeman nenavidi novinare.

4 1
možnosti

Zeman tvrdí, že Rusko není třeba vnímat negativně tam, kde jej Kníže kritizuje, tj. v otázce lidských práv.

Kdo je liberál teď, a kdo podporuje zrušení otroctví?

7 1
možnosti

Zeman ma Lukoil v zadech. A to zrejme nikomu nevadi.

5 2
možnosti

Zeman BUDE aktivistický prezident, sám to říkal. Doporučuji shlédnout toto: http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/10123147075-vladneme-nerusit/407235100021003/

Myslel jsem si, že toho o Zemanovi vím dost a dokonce jsem taky kdysi zvažoval jeho volbu, ale tohle je naprosto odporné a nechutné svinstvo a současná vláda je oproti tomu čajíček.

5 2
možnosti
Foto

Díky za bezva tip. Už to poslouchám.

1 1
možnosti

Máte málo nastudováno, malý muži. Tak předně, Miloš zeman rozhodně BUDE aktivistický prezident a ohlásil to již dopředu (nevšiml jste si). Dokonce tak aktivistický, že mu rozhodně nebudou stačit mantinely ústavy, protože hodlá úkolovat i vládu, v čemž pravděpodobně předčí i Václava Klause (ten to dělal taky, ale neveřejně). Za další, rovněž dopředu prohlásil, že rozhodně nemusí jako prezident jmenovat předsedu ve volbách vítězné strany předsedou vlády. Být B. Sobotkou, klepotám se už teď.

Pokud jde o konstatování, že oba budou dělat v zahraničí zemi ostudu, tak to jste asi spadl z pomyslné višně.

https://www.youtube.com/watch?v=ggiyPO4efBc

:-/Rv

5 2
možnosti

Schwarzenberg se nikdy nenechal oslovovat šlechtickým titulem, nikdy jej nepoužíval v žádné oficiální podobě svého jména ani korespondenci v ČR. To že se z jeho šlechtického titulu stala přezdívka není jeho vina ani zásluha. Navíc je to opravdu bráno jako přezdívka nikoli jako skutečný titul. Ostatně jako o knížeti o něm píší především jeho odpůrci, znamená to snad, že nectí ústavní kontinuitu ČSR a zákon 61/1918?

9 1
možnosti
  • Počet článků 52
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2469x
jsem člověk, kterému záleží na tom, v jakém světě žije... politické názory mám vyhraněně levicové, jsem odpůrcem konspiračních teorií, zdravého selského rozumu (mimo oblast drobné zemědělské výroby), nekritického přijímání cizích myšlenek a prezentování ošuntěle omletých klišé jakožto originálních vlastních názorů

Seznam rubrik