Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZZ

"V zahraničí nám udělají zhruba stejnou ostudu." - Nemyslím si. Odhlédnu-li od toho, kdo za nimi údajně stojí, tak je spíš důležitější, kdo byl v posledních 10 letech mimo dění a kdo naopak je prakticky v jeho centru.

"ačkoliv se Schwarzenberg nechává oslovovat titulem, který je v naší zemi od roku 1918 zakázaný" - Není zakázaný, a to od roku 1939: "Eliášova protektorátní vláda dokonce tentýž měsíc (v září 1939) zrušila zákony zakazující používání šlechtických titulů." (Zdroj: http://dejinyasoucasnost.cz/archiv/2009/1/ve-znameni-tri-deklaraci-/). 

Dál jsem narazila na výrok, ve kterém Zeman uvádí, proč se vrací do politiky: "Důvod, proč se vracím, je ten, že nechci vypadat jako zbabělec před dnes už více než sto tisíci občanů, kteří podepsali petici za moji kandidaturu." (http://www.reflex.cz/clanek/zpravy/48236/uz-mam-pres-sto-tisic-podpisu-prezidentsky-kandidat-milos-zeman-odpovidal-v-on-line-chatu-ctenarum-reflexu.html) - O co mu teda jde? Reprezentovat republiku, nebo nevypadat jako zbabělec? 

A o tom, jaký markantní rozdíl je mezi oběma kandidáty v oblasti celkového vystupování, vyjadřování, projevu, je snad škoda mluvit. Ano, Schwarzenberg někdy použije poněkud jadrné slovo, ale obvykle to vystihuje situaci. Jinak se ale projevuje a vyjadřuje věcně a kultivovaně. Naopak co jsem zaznamenala vyjadřování pana Zemana, tak kromě neustálých bonmotů a rádoby vtípků, kterým se zasměje možná tak on, není zanedbatelné ani jeho celkové hulvátství a navážení se a urážení druhých. V onom on-line rozhovoru pro Reflex v jedné odpovědi přímo píše: "Opravdu si myslíte, že není vhodné urážet novináře?" Nemluvě o tom, že v jiné části většinu novinářů označuje za hnůj, a taky o tom, jak sprostě zneužil toho, že v sobotu komentoval výsledky voleb až po Schwarzenbergovi. 

To jsou důvody, proč rozhodně nepovažuji za vhodné (a tedy ani nebudu) volit Zemana.

1 2
možnosti
Foto

Jenom na okraj: "Eliášova protektorátní vláda dokonce tentýž měsíc (v září 1939) zrušila zákony zakazující používání šlechtických titulů." (Zdroj: http://dejinyasoucasnost.cz/archiv/2009/1/ve-znameni-tri-deklaraci-/). 

Benešovy dekrety tuším zrušily platnost všech nařízení přijaté protektorátní vládou.

A mimochodem vláda nmůže tak nějak svým nařízením zrušit nějaký zákon.

1 0
možnosti
ZZ

Ano, máte pravdu, po válce vstoupil v platnost opět původní zákon, ale bez sankcí.

Že dnes nemůže vláda svým nařízením zrušit nějaký zákon jistě platí, ale je možné, že tehdy to nějakým způsobem šlo...

0 0
možnosti
  • Počet článků 52
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2469x
jsem člověk, kterému záleží na tom, v jakém světě žije... politické názory mám vyhraněně levicové, jsem odpůrcem konspiračních teorií, zdravého selského rozumu (mimo oblast drobné zemědělské výroby), nekritického přijímání cizích myšlenek a prezentování ošuntěle omletých klišé jakožto originálních vlastních názorů

Seznam rubrik