Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RJ

R62a98d64e40k 77J46a84r92o45š

27. 6. 2016 18:41

Sluníčkáři jsou správně frustrovaní a panikaří... ;-D

11 2
možnosti
MK

Nesouhlasím s tvrzením, že případného referenda u nás by se účastnilo pouze minimum lidí.

Zkuste, autore, sestoupit ze svých výšin mezi prostý lid a zeptat se na názor. Podle mého názoru by odpůrci členství vyhráli cca 75:25 a hlasovat by přišla většina národa. Pokud Juncker a spol. setrvají na svých "neměnných pozicích", pak se tento poměr časem ještě zvýrazní.

Většina národa z toho členství totiž žádné výhody nemá. Dotace plynou do kapes pár vyvoleným a jestli jet do Chorvatska s občankou nebo s pasem až tak důležité není. Volný pohyb osob nebude mít dlouhého trvání a volný pohyb zboží tady díky všemožným regulacím nikdy nebyl. Tak co vlastně nám ta EU přináší?

16 4
možnosti
VN

Kdyby se u nás konalo referendum , skončí to těsným výsledkem jako ve VB. Spíše si troufám říci , že by výsledek referenda byl obrácený. Tak 52:48 pro.

Troufnu si tvrdit , že Češi jsou vzdělanější než Britové... Když mi jeden kamarád kdysi vyprávěl o míře negramotnosti na anglickém venkově , pomalu jsem mu nevěřil...

Většina národa výhody má... podívejte se na hospodářský růst mezi lety 2004 a 2016 ...a z toho plynoucí růst zaměstnanosti a reálný růst mezd.

Volný pohyb zboží tady nikdy nebyl ? Chlape , vylezte z nory. Pohyb zboží po Evropě nebyl nikdy volnější než je dnes. Pamatuji se , jak na přelomu tisíceletí byl obrovský problém poslat kamionem do Německa i několik stovek blbých prázdných europalet. O zboží , proudícím do ČR se nebavme. X dnů prostoj kamionu na hranicích a pokud se něco celníkům nezdálo , poté i několik dnů na vnitrozemské celnici... Celní sklady , jecédéčka... říká Vám to něco ?

5 3
možnosti
PM

P78a35v66e52l 48M15a53c83h

27. 6. 2016 18:07

Pane autore, nepiste o vecech o kterych vite zalostne malo. V mnoha zemich sveta obycejni lide jsou velice nespokojeni se status quo a chteji skutecnou zmenu..........i za cenu stradani po nejaky cas. Neo-marxisticke elity, ktere se dostaly k moci v mnohych statech a hlavne v EU absolutne nezvladaji reseni problemu sveta. Lide chteji dat moznost jinym vudcum kteri maji nove napady jak resit problemy. Brexit je jen zacatkem techto zmen.

9 4
možnosti
VN

Jasně...vůdci Velké Británie v uplynulých dnech ukázali , že to jsou stejní idioti , jako ty bruselští...

4 3
možnosti
VN

R^R^R^ podepisuji. Dle mého to nakonec dopadne tak , že budou nové volby , do těchto voleb půjdou politické strany se svým programem. A voliči budou rozhodovat podruhé.. a pokud zvolí stranu , která nebude chtít vystupovat , tak se vystupovat nebude. Fraška bude dokonána..

2 2
možnosti
MZ

Vy vůbec nechápete to, že dělení pro a proti brexitu probíhalo na příč jednotlivými stranami.

A ta možnost, že členové strany akceptovali rozhodnutí referenda a teď je třeba rozdělenou stranu spojit - a to se nepovede, pokud šéfem strany bude čelný představitel jedné z protistran.

0 0
možnosti
MV

Mate namysli tu petici, kde hlasuji lide z koreje filipin atd?

16 0
možnosti
MZ

Ano, to je ona. Z Vatikánu, ve kterém dlouhodobě pobývá 800 občanů VB, tu petici podepsalo cca 4000 lidí.

1 0
možnosti

Je sranda, kolik se vynořilo textů brečících nad brexitem, zatímco žádný oslavující. Je to divné, většina lidí z mého okolí radost má a co si tak čtu názory v diskuzích, nejen oni

12 1
možnosti
RS

Churchill znal svoje Papenhemske kdyz rekl, ze problem politicke sebevrazdy je, ze se prezije aby se ji mohlo litovat. Tomu by se tento pusvih urcite nestal.

1 0
možnosti
LB

Obecně souhlas, ale s těmi údaji o financích opravdu opatrně. VB BY MĚLA (bez uzavřených výjimek) odvádět do EU 18,2 miliardy liber (cca 23,4 mld EUR) ročně. Ovšem vydupala si tzv. "Thatcherovskou slevu (2014 cca 6mld EUR) + čerpají dotace, zejm. do zemědělství (7mld EUR). Jinak řečeno čistá platba do EU činila cca 100 milionů liber týdně, nikoli 350 mio týdně. Tedy platba VB do EU je (v přepočtu na obyvatele!) cca 2,5x nižší, než kolik EU platí Norové za volný přístup na společný evropský trh..

Neboli - pokud tedy Farrage a spol. vykřikovali cosi o 350 mio týdně do zdravotnictví a na důchody, lhali v rozsahu 300-350%, a to bez zohlednění skutečnosti, že i Britové, stejně jako Norové, budou muset v budoucnu stejně platit, aby si zachovali obchodní výhody, pochybuji, že by to šlo jinak.

Že k Brexitu výrazně přispěl i stejně lhoucí a navíc hysterický Cameron a totální neschopnost evropských představitelů, o tom ovšem netřeba polemizovat.

3 2
možnosti
ZH

Je to tak, a nejinak. :-)

0 1
možnosti
IK

Dočetla jsem přesně do místa, kde tvrdíte, že Velká Británie odvádí co týden EU 350 miliónu liber, což má být méně, než činí televizní poplatky. Tím chcete říci, že každý ze zhruba 65 miliónů obyvatel Velké Británie (včetně kojenců) odvádí cca 5,4 libry týdně tj. 280 liber ročně na televizních poplatcích? Přičemž podle údajů ČT byl roční televizní poplatek ve Velké Britániiv roce 2011 169 euro (že by britská televize tak razantně zdražila?).

Kam na ty údaje chodíte? Z jakého zdroje jste čerpal údaje o horentních televizních poplatcích ve Velké Británii?

4 0
možnosti

P44a67v16e30l 52Š43a85n25d52a

27. 6. 2016 16:08

Uznávám, že jsem si tu informaci neověřoval, takže nemusí být přesná. Každopádně nemění nijak podstatu článku. Británie zas tak strašně velké peníze EU nedává.

0 6
možnosti
VH

Udělena karma s výhradou: Netýká se posledních dvou odstavců. Že je výsledek nepředvidatelný není - jak vidno - specifikum české. A podlední odstavec raději nekomentovat.

0 1
možnosti

P79a46v21e68l 27Š50a31n15d47a

27. 6. 2016 16:07

a jak myslíte, že by u nás referendum dopadlo?

0 0
možnosti
  • Počet článků 52
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2469x
jsem člověk, kterému záleží na tom, v jakém světě žije... politické názory mám vyhraněně levicové, jsem odpůrcem konspiračních teorií, zdravého selského rozumu (mimo oblast drobné zemědělské výroby), nekritického přijímání cizích myšlenek a prezentování ošuntěle omletých klišé jakožto originálních vlastních názorů

Seznam rubrik