Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
EP

O kvótách pab autor zřejmě nukdy neslyšel. Zato pěkně zaškatulkoval své názorové oponenty jako fašisty. A kdre přišel na to, že tito fašisté (drtivá většina populace) oslavovali 11. září, to je taky záhadou.

1 0
možnosti
MB

Stačí změnit podmínky a jsou tady.

Ale souhlasím s vámi, že Sobotka vyspěl v šikovného politika. Bez teatrálních gest, nenápadnou a jakoby vstřícnou politikou zatím dokázal udržet situaci bez nutnosti stavět nějaké ploty.

0 0
možnosti
Foto

Ty masy uprchlíků zatím nevidíte, protože sociální změny probíhají pomalu - starověký Řím taky nezanikl v noci z pátka na sobotu. V každém případě je dobře probrat ve veřejné diskusi všechny plusy a mínusy ještě před tím, než se ta vlna přivalí. V okamžiku, kdy se ve městech začínají tvořit ghetta tak je pozdě začít zkoumat názor veřejnosti a případná bezpečnostní rizika.

Jinak máte pravdu, že různé extremistické skupiny se na té diskusi přiživují. Ale tomu už mohl Brusel dávno zabránit razantnějším postupem minimálně na dvou frontách:

-důsledná kontrola přívalové vlny

-postavení nejradikálnějších islámských elementů mimo zákon

6 0
možnosti
JS

J26a12n 61S20o10u88č69e63k

24. 11. 2015 6:56

Ti uprchlíci, z nichž mimochodem status uprchlíka splňuje tak 15-20%, jsou nasměrováni tam, kde jim kyne nejštědřejší podpora. Což u nás není, naopak u nás jsou registrováni a internováni po dobu, než kdy je zjišťována jejich totožnost. Ovšem, aý Německo a Švédsko, tyto dva nejčastější cíle běženců, zkolabují pod jejich náporem, zcela nepochybně budou tisíce běženců nuceni tůstat v okolních zemích. Domů zpět rozhodně nepůjdou. A nejspíše si i v těchto okolních zemích začnou vynucovat stejné požitky, jakých by se jim dostalo v Německu či Švédsku. Takže já bych nebyl takový idealista, spíše mně současná situace u nás připomíná klid před bouří.

5 0
možnosti
PM

P17a58v28e47l 39M98a33c78h

24. 11. 2015 3:40

Pane autore je zjevne ze o teto otazce vite velice malo. Ani vam za to nestoji si o tomto tematu precist nez zacnete delat vase diletantske zavery. Co tim myslim je, ze bysle si mel trochu o tom nabozenstvi precist, podivat se na ruzna zpracovani vyzkumu verejneho mineni v techto zemich, abyste rozumel z ceho prameni tento problem. Zamyslel jste se nekdy proc stoupenci toho nam ciziho zpusobu mysleni vrazdi lidi doslova a do pismene po celem svete? Kdyz se lide brani tomu, aby se takovi lide do republuiky stehovali, tak je hned nazyvate vselijakymi jmeny. Jsem si jisty ze mezi ceskymi obcany, kteri se zucastnuji protestnich akci jsou skutecni fasiste ale zrovan tak jsem si jisty, ze absolutni vetsina lidi, kteri jsou proti prijimani lidi z techto zemi jsou lide, kteri jen nechteji problemy ktere vidi v cele zapadni Evrope take v Cesku.

7 0
možnosti

Určití lidé prostě milují špatné zprávy a vyžívají se ve zvěstování špatných konců. Tito lidé se realizovali v současné muslimské vlně a budou neustále mlít o nebezpečí muslimů. Argumenty pro přijmou s nadšením, argumenty proti se od nich odrazí jak hrát od zdi  (nevařený :-P)

Pro Čechy (a Moravu, Slezko, Domažlicko a podobné území, které nacionalisté nemohou vynechat) nejsou muslimové problém. Nejsme pro ně atraktivní, stejně jako Slovensko, Maďarsko, Polsko či Estonsko. 

Pro Německo, Francii, Skandinávii, UK, ... je situace kapku jiná. Tam se vlévá vlna utečenců, které nejsou schopni absorbovat a pokud to samé přiteče i další rok, budou se jejich problémy stupňovat. 

Co se Sobotky týče, neudělal vůbec nic. Což je taktika, která ho vynesla do čela ČSSD. Stejně jako třeba Grosse. Kdo nic nedělá, nic nezkazí. Já si nemyslím, že by si zasluhoval nějakou pochvalu. Prostě nedělá nic a jen moralisticky kecá.

1 1
možnosti

P32a92v19e12l 80Š80a59n85d44a

23. 11. 2015 23:49

Článek se zaměřuje na Česko, ale budu reagovat i tak. Mezi těmi západními zeměmi jsou značné rozdíly. Německo přistěhovalce vysloveně chce, protože tak řeší nízkou porodnost a vlastně demografickou krizi. Británie je trochu jiný případ. Tam vlastně také přistěhovalce berou, ale Cameron potřebuje vyvolávat nenávist k cizincům, protože jinak by nevyhrál jediné volby. Je ovšem pravda taky to, že hlavně brojí proti Polákům, ne tolik proti muslimům, protože jejich hlasy taky chce.

Skandinávie je rozlehlá, takže má pro přistěhovalce dost místa. Možná by jen uvítala, kdyby ta imigrace byla pozvolnější, aby stihli ty přistěhovalce integrovat.

Francie má pozitivní i negativní zkušenosti, část potomků přistěhovalců čelí sociálnímu vyřazení, což je živná půda pro islamisty. Podobně v Belgii.

Se srovnáním Sobotky s Grossem nesouhlasím. Gross byl skutečně hloupý a nevzdělaný, a na vrchol ho vynesli ankety popularity, protože nebyl v ničem kontroverzní. To není stejný případ jako Sobotka. Ten má prostě jen takový kompromisní styl tiché vody, která břehy mele, ale ví co dělá. Je schopen strategické úvahy.

0 2
možnosti
KK

Takto podobně mluvil v srpnu 2002 jeden podobně Chytrej o neškodné Vltavě ...

4 0
možnosti

Podobně se zhruba před 40 lety mluvilo o globálním mrznutí.

0 0
možnosti
JP

Pisatel nebere v potaz, že co není může být. Stačí již dnešni problémy v západnich částech EU. 

       A zlé hlasy tvrdí, že velká část imigrantů má horší mentalitu, než naše nejmenovanė etnikum...           Zapomněl jste také dodat, že zlem je nejen krajní pravice, ale i levice. Ta se navíc dělí na jednodušši povahy a na chytráky, kteři z toho slušně profitují.

2 0
možnosti

P81a39v17e44l 16Š11a93n38d78a

23. 11. 2015 23:51

Myslím, že v článku docela srozumitelně vysvětluji, proč je u nás nepravděpodobné očekávat podobný příliv uprchlíků jako v západních částech EU.

0 0
možnosti
  • Počet článků 52
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2469x
jsem člověk, kterému záleží na tom, v jakém světě žije... politické názory mám vyhraněně levicové, jsem odpůrcem konspiračních teorií, zdravého selského rozumu (mimo oblast drobné zemědělské výroby), nekritického přijímání cizích myšlenek a prezentování ošuntěle omletých klišé jakožto originálních vlastních názorů

Seznam rubrik